Cantitate impresionantă de articole vestimentare, parfumuri și perechi de încălțăminte, descoperită la P.T.F Giurgiu

0
451

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra mai multor mijloace de transport, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare, de marochinărie, de parfumerie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În ultimele 24 de ore, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, patru autocare.

Cu această ocazie colegii noștri au descoperit, în compartimentul marfă al autocarelor, 632 articole vestimentare, 816 parfumuri,  7 articole de marochinărie și 211 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite în autocare aparțin unor pasageri, trei cetățeni turci și un cetățean român.

Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate. Bunurile, în valoare estimată de 280.430 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție legală prin unitatea de parchet”, precizează compartimentul Purtătorului de cuvânt din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)