Cantina de Ajutor Social ar putea avea propria grădină de legume!

0
503

gradina-de-legumeÎn încercarea de a găsi soluţii prin care asistaţilor de la Cantina de Ajutor Social să le fie oferită o hrană cât mai bună şi cât mai sănătoasă, conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială Giurgiu (DAS) a decis ca, în curând, pe cei aproape 5000 de metri pătraţi de teren pe care îl au în zona Direcţiei, să înfiinţeze o grădină de legume.

„Am mai avut o asemenea experienţă, în urmă cu ceva timp, dar am renunţat, pentru că noi ne-am dorit să avem produse „bio”, ori pământul, la momentul acela, nu se preta pentru aşa ceva. Acum, avem garanţii că acest lucru va fi posibil, astfel că, în scurt timp, probabil din primăvara viitoare, vom discuta despre o grădină de legume proprie, de unde să aprovizionăm, în primul rând, Cantina de Ajutor Social.

Cei care vor lucra această grădină, ne gândim să fie dintre beneficiarii de ajutor social, pentru că, în fond, ceea ce lucrează în grădină s-ar putea contoriza în dreptul orelor pe care trebuie să le facă fiecare beneficiar apt de muncă”, ne spunea Viorica Bănescu, directorul Direcţiei de Ajutor Social Giurgiu.

Dacă lucrurile vor decurge aşa cum îşi doreşte directorul instituţiei, de anul viitor se va putea discuta deja despre producţii proprii de roşii, varză, ardei gras, capia şi vinete, toate urmând a fi cultivate pe terenul DAS Giurgiu, destinate bucătăriei Cantinei, beneficiarii meselor zilnice având astfel privilegiu de a consuma legume şi zarzavaturi natural şi proaspete.

(Jurnal)