„Dacă ar fi să reiau ceva din viaţă, teatrul ar fi acel lucru!”

0
530

DSC_0941Când pui pasiune în ceea ce faci, vârsta este doar o cifră, care nu creează impedimente. Din contră, tinereţea îţi dă aripi, şi te face să crezi că poţi muta şi munţii din loc. Acelaşi lucru îl crede şi una dintre cele mai tinere colaboratoare ale Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu, Anca Pascu.

La cei 25 de ani ai săi, Anca Pascu se poate lăuda cu experienţa unui om trecut de 30. Am găsit-o înaintea unui casting la Teatrul din municipiul nostru, pregătită să impresioneze comisia.

Absolventă a Facultăţii de Teatru din Iaşi, oraş în care şi-a făcut şi masterul, Anca Pascu nu avea, până să vină, stagiunea trecută, să colaboreze cu Teatrul „Tudor Vianu”, nicio legătură cu oraşul nostru. Născută la poalele Tâmpei, în Braşov, a luat primul contact cu teatrul prin clasa a noua, când a urcat, în calitate de actriţă, pe scena teatrului din Braşov. A jucat atunci un rol din piesa „Titanic Vals” de Tudor Muşatescu, în regia profesoarei sale de psihologie, Anca Băcanu. Era o piesă într-un spectacol al şcolii, dar i-a plăcut atât de mult, încât acel moment i-a cotit cariera definitiv.

„Eu am făcut balet de la trei ani, şi mă visam dansatoare la marile ansambluri de balet din lume. Dar experienţa avută atunci, în clasa a noua, la doar 15 ani, mi-a schimbat destinul. În acele momente am spus că asta vreau să fac în viaţă: actorie! Mai fusesem la piese de teatru, în calitate de spectator, cu părinţii mei, dar faptul că eram acolo, pe scenă… a schimbat totul”, ne povesteşte Anca Pascu.

La facultate a intrat prima, cu zece, şi, recunoaşte, nu se aştepta. Nu ştia ce înseamnă un concurs de teatru, nu ştia cum decurge un asemenea examen… dar s-a descurcat. După ce a terminat studiile, Anca Pascu a jucat, pe rând, la teatrele din Iaşi, la Teatrul Naţional, la cel din Botoşani şi la cel din Buzău.

Din stagiunea trecută, a început colaborarea cu Teatrul „Tudor Vianu”, iar piesa favorită este musical-ul „O poveste salsa”. De altfel, acesta este şi genul ei preferat, ne mărturisea, pentru că poate împleti cele trei mari pasiuni ale sale: muzica, dansul şi teatrul. De altfel, ne mărturiseşte că îşi doreşte ca, într-o zi, să joace într-un musical clasic, precum „The Cats” sau „West Side Story”.

Cât despre colaborarea avută cu Teatrul „Tudor Vianu”, are numai cuvinte de laudă:

„Colaborarea noastră este una foarte frumoasă, şi îmi doresc să continue. Mulţumesc, de altfel, conducerii Teatrului, pentru că mi-a acordat această şansă, de a-mi face meseria aici. Îmi place foarte mult colectivul, este unul superb, suntem toţi tineri, suntem o echipă foarte unită şi lucrăm foarte bine, astfel că pot spune că a fost o colaborare productivă”, ne mai spunea Anca Pascu.

Şi, dacă ar fi nevoită să repete vreun moment din viaţa sa, tânăra actriţă ne declară, sincer, că ar repeta experienţele oferite de teatru. Asta ar face, fără doar şi poate, din nou, dacă ar fi să înceapă o carieră, din nou.

(Anna Lincă)