Tot mai mulți giurgiuveni, ca urmare a unor informații vehiculate în media națională, au început să se întrebe din ce în ce mai des: cât mai sunt valabile actualele carduri de sănătate, și când vor intra în circuit cele noi.

Răspunsul la această întrebare l-am găsit la președinta Casei Județene de Asigurări de Sănătate Giurgiu, Florentina Popescu, ce ne-a declarat:

„Revin cu o afirmație pe care am mai făcut-o, tot în publicația dumneavoastră: NU EXPIRĂ NICIUN CARD, cel puțin nu în 2019! Este drept, pe unele scrie că, începând de anul acesta, ar urma să expire, dar îi informez pe giurgiuvenii posesori de carduri de sănătate că acestora li s-a prelungit termenul de valabilitate cu încă doi ani! În aceste condiții, abia din anul 2020 vom putea vorbi despre carduri care expiră”, preciza Florentina Popescu.

De asemenea, președinta Casei de Sănătate Giurgiu a mai precizat faptul că, la acest moment, sunt active peste 200.000 de carduri de sănătate, dar că mai există un număr de 4.500 de asemenea documente care nu au fost ridicate.

Referindu-se, totodată, și la faptul că au fost multe nemulțumiri cu privire la faptul că sistemul unic este, adesea, blocat, medicii de familie chinuindu-se cu eliberarea rețetelor compensate sau gratuite, iar farmaciștii având, la rândul lor, bătăi de cap cu blocarea sistemului, Florentina Popescu a precizat că, în sine, softul respectiv este bun, este bine gândit, doar că masa de informații este una extrem de mare, supradimensionată față de ceea ce poate suporta serverul pe care se stochează datele.

„Din aceste cauze se întâmplă, în special în perioadele de început sau de sfârșit de lună, să se blocheze sistemul, pentru că atunci se fac cele mai multe accesări, și tot atunci cantitatea de informații transmisă simultan este mult peste capacitatea de prelucrare a serverului”, a încheiat președintele CJAS Giurgiu, Florentina Popescu.

(Jurnal)