Zilele trecute – ne scrie pe e-mail-ul redacției , un giurgiuvean – am  fost nevoit  pe fondul opririi accesului la metrou și totodată   pentru a evita transportul în comun să apelez la un taxi în sistemul ride-shering,  un taxi UBER…

Am fost uimit  – ne mai scrie cititorul nostru – să constat faptul că, taximetristul purta mască , fiind invitat , încă de la urcare, politicos,  sa ma dezinfectez pe mâini cu o solutie antibacteriană oferită  de conducătorul auto.

De altfel pe bancheta din spate exista chiar și  un pachet de servetele antibacteriene pe  care clienții  le puteau  folosi oricând, fără nicio restricție.

Oare când lucrurile se vor desfășura și la Giurgiu după același scenariu?  – ne întreba retoric, probabil, concetățeanul nostru. Și asta, precizăm , în condițiile în care prețul pe kilometru este net inferior în Capitală celui de  la Giurgiu!

Este clar că asta ține de respectul conducătorului auto față de clientul care îl  plătește pentru a-l transporta la locul dorit în condiții de totală siguranță. O lecție pe care vor trebui să o învețe mai devreme sau mai târziu și taximetriștii noștri, giurgiuveni. 

(Jurnal)