Președintele social democraților , Marcel Ciolacu , susține că PSD a votat guvernul PNL pentru a nu prelungi criza politică, într-o perioadă în care România are nevoie de guvern. Numărul coturilor obținute a fost realizat în bună măsură și datorită PSD-ului care a înțeles situația critică prin care trece România din cauza cazurilor de coronavirus.

„Astăzi România are nevoie de un guvern cu puteri depline. Va fi acesta în măsură să gestioneze problemele cu care ne confruntăm acum? Greu de răspuns… Dar instituțiile statului și specialiștii care se luptă cu epidemia au nevoie de stabilitate și măsuri rapide. Știu! PNL și Iohannis nu merită acest vot! Dar românii merită un stat funcțional care să poată reacționa rapid la pandemie. Sănătatea și siguranța românilor merită votul nostru!”, scrie Marcel Ciolacu, pe Facebook, din timpul ședinței de învestitură.

Președintele PSD adaugă:”  Azi am dat o șansă PNL să facă bine pentru oameni, de mâine ne întoarcem și facem opoziție TOTALĂ! Le-am dat o șansă să facă bine pentru oameni. Orice greșeală o vor PLĂTI!”, scrie Marcel Ciolacu.

La rândul său președintele României, Klaus Iohannis  a declarat la scurt timp după învestirea noului cabinet Orban 3: Astăzi în Parlament s-a realizat  un gest de unitate !

(Jurnal)