Campania de vaccinare a copiilor va continua începând cu data de 13 septembrie 2021

0
154

Școala va începe în curând, elevii urmând să revină în bănci peste doar câteva zile.

Comitetul Național de Vaccinare a pus deja la cale un plan pentru vaccinarea elevilor care doresc să se imunizeze împotriva coronavirusului.

Până la 10 septembrie spațiile indetificate trebuie să fie evaluate de DSP în școli, iar în facultăți până la finele lunii octombrie. Ne dorim ca pentru fiecare unitate de învățământ să fie stabilită modalitatea în care se va desfășura activitatea e vaccinare: cu echipe mobile, cu cabinete proprii sau în spații arondate. Se va stabili un program în funcție de solicitări. Se va alege unul din vaccinurile aprobate pentru persoane de peste 12 ani”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Se va face o situație a persoanelor care își exprimă acordul și se va transmite o situație către DSP care va stabili numărul de doze care vor fi alocate către fiecare unitate de învățământ. Pentru fiecare unitate de învățământ va fi alocată câte o echipă mobilă, iar programul se va păstra. În unitățile de învățământ cu centre de vaccinare proprii se va stabili un program fără programare în platformă. Minorii trebuie să fie însoțiți de părinți sau tutori”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță.

Şeful CNCAV a reiterat faptul că în vederea limitării riscului de infectare cu SARS-CoV-2 în comunitate şi în unităţile de învăţământ, se va desfăşura „o campanie specială” pentru vaccinarea elevilor, familiilor acestora, studenţilor, personalului didactic şi nedidactic.

Această acţiune de vaccinare se va derula pentru o perioadă de circa două luni pentru învăţământul preuniversitar şi două luni pentru învăţământul universitar, pentru doza unu, ulterior, în oglindă, se va continua cu administrarea celei de-a doua doze.

Practic, pentru sistemul preuniversitar, activitatea de vaccinare va debuta în 13 septembrie şi se va încheia pe 15 noiembrie a mai precizat șeful CNCAV.

Vom reveni cu date oficiale privind modul în care se va implementa acest plan al Comitetului Național de Vaccinare și în unitățile de învățământ din județul Giurgiu.

(Jurnal)