Condusul fără permis și sub influența băuturilor alcoolice o practică din ce în ce mai des întâlnită pe drumurile giurgiuvene

0
169

Polițiștii giurgiuveni de la Poliția Rutieră se întâlnesc din ce în ce mai des cu cazuri în care persoanele conduc fie fără permis, fie sub influența băuturilor alcoolice.

În noaptea de 5/6 septembrie a.c., ora 00.35, polițiștii Secției Nr. 1 de Poliție Rurală Călugăreni au depistat în localitatea Hulubești, județul Giurgiu, un tânăr de 23 de ani, din comuna Călugăreni, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager care a indicat o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând transportul la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.”

„La data de 6 septembrie a.c., polițiștii au depistat pe Șoseaua București din municipiul Giurgiu, un bărbat de 42 de ani din localitatea Vedea, județul Giurgiu, în timp ce conducea un microbuz de transport persoane, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager care a indicat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului.

La data de 6 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe D.N. 6, în orașul Mihăilești, județul Giurgiu, o femeie de 32 de ani, din comuna Drăgănești-Vlașca, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere” – informează IPJ Giurgiu.

(Jurnal)