Cu toții ne amintim că, la începutul pandemiei, cu greu găseai o mască de protecție, chiar și din aceea simplă. Și, dacă totuși reușeai să pui mâna pe o asemenea „marfă”, ajungeai să plătești chiar și de 20 – 30 de ori mai mult decât, să zicem, cu trei luni înainte. Dar, dacă trebuia…plăteai!

Acum, de circa o lună de zile, „trufandaua” a devenit aparatura electronică. În speță, vorbim despre camere web cu microfon inclus și cu o rezoluție rezonabilă (1200 pixeli), despre tablete și chiar laptopuri. Astfel, de la mască la camera web nu a fost decât un pas…

Recent, un cititor al publicației noastre ne spunea că fiul său, care urmează cursuri on-line, are nevoie de o cameră web…Așa că a început căutările în magazine sau pe site-urile de specialitate. De aici, încep surprizele. O cameră web care la începutul acestui an costa maxim 50 – 60 de lei, acum costă minim 170 de lei! De trei ori mai mult! Și acesta este prețul de „Black Friday”, a ținut să ne precizeze cititorul nostru!

Evident, și celelalte device-uri necesare copiilor pentru cursurile on-line au suferit aceleași modificări de preț, doar că în cazul acestora diferențele nu mai sunt chiar atât de mari, ci doar de aproximativ 20 – 30%.

Un sondaj efectuat de reporterii publicației noastre au confirmat cele spuse de cititorul „Jurnalului giurgiuvean”: greu de găsit, prețurile camerelor web sunt de două-trei ori mai mari.

„Cererea mare de astfel de produse a făcut ca nici în depozite să nu le mai găsim. Cât despre prețurile care au crescut vertiginos, nu este vina noastră, a comercianților neapărat, ci a importatorilor și a celor de la depozite. Și noi, la rândul nostru, am resimțit aceste creșteri, dar asta este!”, ne spunea reprezentantul unui magazin de produse electronice și electrocasnice din municipiu.

Pe criza aceasta de device-uri, cititorul de la a cărui sesizare am pornit, dovedit a fi un împătimit al pescuitului, a găsit, mai în glumă, mai în serios, o „soluție”:  „Dau la schimb 50 peștișori pentru știucă pe camera web sigilată cu wifi, usb3.0, rezoluție 1200 și microfon încorporat! Nu accept variante!”

(Jurnal)