Polițiștii giurgiuveni au indisponibilizat de la un cetățean turc 2.500 de flacoane parfum inscripționate ce purtau însemnele unor mărci protejate, susceptibile de a fi contrafăcute.

În noaptea de 25/26 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii fraudelor vamale și punerii în circulație de produse contrafăcute, ocazie cu care, în jurul orei  00.00, au depistat pe raza comunei Oinacu, județul Giurgiu, un autocar care aparținea unei societăți de transport condus de către un cetățean turc.

În urma controlului sumar, în cala autocarului au fost descoperite mai multe flacoane cu parfum ce poartă însemnele unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute, ocazie cu care autocarul a fost condus la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice pentru continuarea verificărilor.

A fost efectuat controlul detaliat al bagajelor transportate în cala autocarului și au fost descoperite 2.600 de flacoane parfum inscripționate cu însemnele unor mărci înregistrate, despre care un alt cetățean turc, pasager în autocar, a declarat că îi aparțin, dar nu deține documente de proveniență.

Prejudiciul cauzat este estimat la suma de 260.000 lei, iar flacoanele de parfum au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.