Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, au depistat în urma unor controale efectuate asupra a două autocare, printre bagajele pasagerilor, cantitatea de 1029 bunuri ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În ultimele 48 de ore, polițiștii de frontieră giurgiuveni împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu, au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două autocare, care transportau persoane în regim internațional, pe ruta Turcia-România.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, autoritățile de control, au descoperit în calele autocarelor, printre bagaje, mai multe genți de culoare neagră și colete ambalate în plastic, care conţineau 303 de parfumuri, 162 articole sport de încălțaminte, 109 articole de marochinărie și 455 de articole vestimentare, toate inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări s-a stabilit faptul că bunurile sus-menționate au fost achiziționate de pe teritoriul Turciei, de către doi cetățeni turci, în vârstă de 32, respectiv 43 de ani,  pasageri ai autocarelor.

Acestea au fost estimate la o valoare de 202.740 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, fiind indisponibilizate la sediul instituţiei noastre.

În prezent, persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârșirea infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”.

(Jurnal)