Bunuri de peste 270.000 lei, descoperite în P.T.F. Giurgiu!

0
443

În ultimele 24 de ore, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, patru autocare, ce aparțin unor firme de transport internațional de persoane.

Cu această ocazie,  polițiștii de frontieră, giurgiuveni, au descoperit, în compartimentele pentru marfă ale mijloacelor de transport, printre bagajele pasagerilor,  cantitatea totală de 472 articole vestimentare, 153 articole de marochinărie, 417 parfumuri și 332 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni români și străini, cu vârste cuprinse între 22 și 36 de ani.

Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate. Bunurile, în valoare totală estimată de 272.050 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

(Jurnal)