Bunuri contrafăcute, în valoarea de 357.000 lei, descoperite la P.T.F. Giurgiu

0
221

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma unor controale specifice efectuate asupra a două autocare, peste 1.500 de bunuri care prezentau suspiciuni de contrafacere. Produsele, estimate la o valoare de 357.000 lei au fost ridicate de către autorități în vederea continuării cercetărilor.

„În ziua de 30.01.2022, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, două autocare care efectuau transport de persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

Astfel, în calele celor două mijloace de transport au fost descoperiți mai mulți saci din plastic de culoare neagră care conțineau 1.550 de parfumuri și 81 de articole de încălțăminte tip sport, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că produsele respective aparțineau unor pasageri ai mijloacelor de transport, doi bărbați de cetăţenie turcă, în vârstă de 28, respectiv 37 de ani.

Bunurile sus-menționate, în valoare de aproximativ 357.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, polițiștii de frontieră efectuează cercetări față de persoanele în cauză, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet”- informează ITPF Giurgiu.

(Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Giurgiu)