Dintr-o postare a Primăriei Giurgiu aflăm că Televiziunea Națională a Bulgariei și-a arătat interesul de a-i promova pe producătorii de legume și fructe.

Primarul, Adrian Anghelescu și  administratorul public al Municipiulu,  Ionel Muscalu , au stat de vorbă cu reporterul din orașul de peste Dunăre și au  convenit să încheie un parteneriat în ceea ce privește o posibilă colaborare între producătorii români de legume și fructe și cei bulgari.

Mi-aș dori să încheiem un parteneriat, astfel încât, în fiecare weekend să punem la dispoziție strada Mircea cel Bătrân, atât pentru producătorii români, cât și pentru cei bulgari în vederea expunerii cu vânzare a produselor autohtone – a declarat primarul Adrian Anghelescu.

  De asemenea, după ce vom încheia colaborarea, mi-aș dori ca într-un procent de 20% din tarabele pe care le vom pune la dispoziție, să fie ocupate de producători bulgari”.

Primarul Anghelescu  mai preciza că producătorii autohtoni trebuie susținuți și promovați, iată de ce  semnarea unui acord de parteneriat între Ruse și Giurgiu va  oferi noi oportunități producătorilor din cele două țări vecine, pentru extinderea pieței de vânzare.

(Jurnal)