Bulgarii trec la măsuri dure: Medicii cer ca bolnavii de COVID-19, care nu s-au vaccinat, să suporte costurile spitalizării!

0
439

Medicii din țara vecină s-au săturat să fie ignorați, de aceea s-au decis să treacă la măsuri extreme. Astfel, Asociația Spitalelor au inițiat o dezbatere, propunând ca bolnavii de COVID-19 care nu sunt vaccinați să suporte costurile spitalizării.

Reprezentanții Asociației spun că numărul tot mai mare de infectări sufocă sistemul sanitar, în condițiile în care 90% dintre pacienți nu au făcut niciun vaccin anti-Covid, fiind alături de România, la coada campaniei de vaccinare din cadrul Uniunii Europene.

Ei speră ca prin această măsură extremă să îi determine pe cetățeni să se vaccineze.

Organizațiile pacienților susțin că în acest mod s-ar încălca dreptul fundamental la asistență medicală. Cu toate astea medicii sunt disperați de numărul extreme de mare de cazuri, spunând că suferă de epuizare.

Vecinii de peste Dunăre au ajuns ca în ultimele 24 de ore să înregistreze o mie de cazuri de infectare, 86% dintre acestea  fiind ale unor pacienți care nu s-au vaccinat.

Iată un motiv în plus pentru care giurgiuvenii ar trebui să evite micile escapade de la sfârșit de săptămână în Ruse, mai ales în locurile aglomerate, adică magazine și restaurante, preferate de ei, până acum.

(Jurnal)