Bucureștiul  a trecut în scenariul roșu COVID, după ce rata de infectare a ajuns miercuri la 3,3 la mie. Peste 3 rată de infectare certificatul verde devine obligatoriu pentru mai multe activități, începând cu vârsta de 6 ani.

Instituția prefectului Capitalei a anunțat că rata de infectare a ajuns la 3,3 la mia de locuitori. Marți, rata de incidență era 2,90 la mie, iar luni – 2,57 la mie.

Certificatul verde atestă că o persoană este vaccinată, este testată negativ sau a trecut prin boală și, potrivit hotărârii adoptate de Guvern, este obligatoriu în localitățile cu rata de infectare între 3 și 6 la mie, pentru toate persoanele de peste 6 ani.

Așadar giurgiuvenii care doresc să meargă în Capitală ar trebui să aibă la ei documente care să ateste că sunt vaccinați, testate negativ sau că au trecut prin boală…

Și înainte de toate vor trebui sa poarte masca în toate spatiile publice, inclusiv piețe, statii de transport în comun, magazine și în jurul școlilor.

Mai trebuie să știe că activitatea restaurantelor si a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitati de cazare, precum si la terasele acestora este permisa doar pentru persoanele cazate în cadrul acestora.

Clientii restaurantelor si cafenelelor aflate în interiorul clădirilor vor trebui să facă dovada vaccinarii împotriva COVID sau să prezinte rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore.

Va fi, totodată, permis si accesul persoanelor care se află în perioada cuprinsa între a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Activitatea în baruri, cluburi si discoteci este permisa fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului, în acelasi interval orar și multe altele…

(Jurnal)