furtuna-bucuresti-octav-ganeaFurtuna puternică de duminică, 13 noiembrie, a făcut ravagii și în municipiul și în județul Giurgiu. Vântul a suflat cu peste 70 km/oră, ceea ce a condus la înregistrarea mai multor pagube aici. Ca atare, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu au fost solicitate să intervină nu mai puțin de 30 de ori. 

După cum ne declara purtătorul de cuvânt al instituției, Florin Neguț, s-a intervenit, împreună cu echipajele Enel, pentru ridicarea diferitelor cabluri electrice căzute în diferite localități din județ , ce puteau pune în pericol viața cetățenilor. De asemenea, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență (SVSU) din mai multe comune au acționat pentru înlăturarea copacilor căzuți în urma rafalelor puternice pe un sens de mers. Pe un singur drum județean – DJ 411 (în apropiere de localitatea Iepurești), SVSU a intervenit alături de Garda Mihăilești pentru a înlătura copacii cazuți pe ambele sensuri de mers, ne-a precizat Florin Neguț.

Totodată, am fost informați că SVSU a intervenit pentru ridicarea unui stâlp electric prăbușit peste un gard în satul Mironești, comuna Herești. 

Nu în ultimul rând, ISU Giurgiu a avut 5 intervenții în municipiu și două  în orașul Bolintin Vale pentru fixarea acoperișurilor de blocuri, pentru a nu exista riscul desprinderii elementelor de construcție.

 (T.Nicolau)