moldova1-465x390Foto 

Pro rusul Igor Dodon, noul președinte al Republicii Moldova dorește  federalizarea …  după cum informează MOLDPRES.  El susține că asta este unica soluţie pentru reglementarea conflictului transnistrean.

Igor Dodon,  mai are  două scenarii pentru reintegrarea teritorială a Moldovei : anexarea forţată a regiunii transnistrene la Moldova  sau recunoaştere independenţei acestei regiuni. Dodon a anunțat că aceasta  va fi prima sa decizie politică în calitate de președinte și că va muta capitala Republicii Moldova la Tiraspol, acolo unde s-a păstrat mult mai bine Uniunea Sovietică, iar lumea vorbește rusa.

”…cel mai important motiv pentru care voi muta capitala de la Chișinău la Tiraspol este că vreau să fiu mai aproape de Rasia”, a declarat Igori Dodon într-o recentă conferință de presă.

Totodată Igor Dodon dorește modificarea istoriei Republicii  Moldova și introducerea oficială a limbii ruse. El mai spune că prima sa vizită în calitate de șef de stat va fi în Rusia, considerând   necesară relansarea  relațiilor de prietenie cu Rusia.

Cred că semnarea Acordului de asociere cu UE a fost o mare greșeală, indicatorii economici arătând că Chișinăul a avut numai de pierdut în urma acestui document. De aceea este necesar să se organizeze un referendum național pentru a se afla opinia populației și, într-o primă etapă, de a rezolva măcar partea economică a acestui acord’,  mai spune președintele  Igor Dodon, adăugând că, după informațiile pe care le deține,  peste 55% dintre moldoveni ar vota într-un eventual referendum — dacă s-ar organiza — pentru aderarea la Uniunea Euroasiatică, adică  întoarcerea  ”Mama Rusia”!

 Și tot în acest context, publicația ”Izvestia” amintește de unul dintre sloganurile electorale ale lui Dodon:”Viitorul Moldovei — împreună cu o Rusie puternică!”

După ce cu câteva săptămâni în urmă moldovenii mărșăluiau pe străzi atât la Chișinău cât și la București,  solicitând  exaltați , unirea României cu Republica Moldova,  iată-i acum în postura de a se lăsa din nou administrați direct  de la Moscova! …De la Extaz la Agonie!

(Jurnal)