Bilanţ pozitiv al Administraţiei Zonei Libere Giurgiu S.A.

0
343

În cadrul unei recente conferinţe de presă, directorul SC Administraţia Zonei Libere Giurgiu S.A., Liviu Cartojan, a făcut un anunţ menit să aducă speranţă în economia locală: societatea pe care o conduce a încheiat, în general, pe plus anul 2017.

„Veniturile pe care le avem provin din administrare şi subconcesionare terenuri, în speţă, peste 60% din activităţile comerciale precum activităţi de manipulare a mărfurilor la cheu şi din transporturi. Anul acesta, mă refer la 2017, am avut creşteri evidente în aproape toate domeniile. De exemplu, valoarea veniturilor din redevenţe a crescut de la 920.300 la 926.790 lei; din transporturi, creşterea a fost de la 795.285 la 1.064.916 lei. Cele mai importante creşteri, în schimb, au apărut la veniturile din operaţiunile la cheu, care au crescut cu circa 25%, de la 1,8 milioane la 2,022 milioane lei”, spunea directorul Cartojan.

Referindu-se la proiectele derulate de SC AZL Giurgiu SA, Liviu Cartojan a precizat că, la acest moment, cel mai important este cel legat de „Green port”, finanţat prin fonduri europene, al cărui cheu este gata în proporţie de 98%, momentan lucrându-se la modernizarea drumului de acces în Zona Liberă. Un alt proiect aflat în derulare este realizarea magistralei de aducţiune gaze, executată în proporţie de 50%.

„Avem consumatori interesaţi de magistrala de gaze, circa 80% dintre agenţii economici arătându-şi disponibilitatea de racordare. Sperăm că şi alţi agenţi economici să ni se alăture, mai cu seamă că urmează să vină alţi investitori – producători – care vor crea locuri de muncă pentru giurgiuveni”, mai spunea Liviu Cartojan.

(JGR)