BILANȚ CORONAVIRUS 17 Aprilie: Încă trei cazuri confirmate la Giurgiu

0
504

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.091 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 109 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile. 

Până astăzi, 17 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 8.067 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.508 au fost declarate vindecate și externate.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 17.04.2020:

 • cazuri confirmate – 83;
 • cazuri vindecate și externate – 10;
 • în carantină instituționalizată – 310 persoane;
 • în autoizolare la domiciliu – 278 de persoane. 

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. 

În ultimele 24 de ore, 48 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și 17 persoane pe cel de carantinare.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de poliție (204 polițiști), jandarmerie (77 de jandarmi), militari (14) și poliția locală (28 de polițiști locali), în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19:

 • verificarea unui număr de 329 de persoane cu privire la modul de respectare a măsurilor de izolare, inclusiv a persoanelor care locuiesc în aceeași locație cu acestea;
 • verificarea a 33 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență;
 • legitimarea a 1.536 de persoane și verificarea a 898 de autoturisme.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 490.900 de lei, fiind înregistrate 2 dosare penale în contextul epidemiei COVID – 19.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19:

 • 48 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
 • 12 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
 • 16 jandarmi la centrele de carantină;
 • sancțiuni aplicate: 13;
 • valoare sancțiuni: 28.100 de lei;
 • persoane verificate la domiciliu: 191.

    De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 13 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19.

    Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 4 misiuni de transport către unități spitalicești sau către spațiile de carantină.

    Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

 Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile Ordonanțelor Militare emise.