bijuterii_140b1f8094 

 În data de 18.08.2016, la ora 03.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalităţile de frontieră asupra pasagerilor unui autocar ce efectua curse pe ruta  Istanbul – Bucureşti. Cu această ocazie, în urma controlului fizic efectuat asupra cetăţeanului român Luminiţa S., în vârstă de 45 de ani, domiciliată pe raza judeţului Giurgiu, au descoperit cantitatea de 60 de grame bijuterii din metal galben, presupus a fi aur.

Ȋn aceeaşi zi, la ora 6.05, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul român Florin S., în vârstă de 25 de ani, domiciliat pe raza judeţului Ilfov, care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România. Cu ocazia efectuării controlului specific asupra şoferului a fost depistată cantitatea de 175 de grame de bijuterii din metal alb, presupus a fi argint.

În ambele cazuri, persoanele au declarat că au achiziţionat bijuteriile dintr-un bazar din Istanbul-Turcia cu intenţia de a le comercializa pe raza localităţilor de domiciliu.

Având în vedere că persoanele în cauză nu deţin documente de provenienţă şi nu erau autorizate să desfăşoare operaţiuni cu metale preţioase, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au procedat la ridicarea bijuteriilor în vederea expertizării, în funcţie de rezultatul acesteia, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

(Jurnal)