facebook-censorshipConform celor de la Jurnalul Național, peste 70 de grupuri pentru drepturile omului au solicitat luni gigantului Facebook, să îşi clarifice politicile de îndepărtare a conţinutului, în special la cererea guvernelor, precizând că reţeaua de socializare a cenzurat în mod repetat postări despre încălcări ale drepturilor omului, relatează Reuters.

Într-o scrisoare trimisă CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg, organizaţiile critică compania pentru cazurile din ultimele luni în care aceasta a şters postări legate de violenţe ale poliţiei şi de o imagine-simbol din Războiul din Vietnam şi a suspendat conturile a doi jurnalişti palestinieni.

Era și timpul ca într-o zi să dispară  tot acest limbaj suburban promovat on line, fluviul de imagini scandaloase,  jignitoare,  în spatele cărora se ascund fel și fel de personaje dubioase, oameni frustrați, ba uneori chiar indivizi cu probleme de sănătate mentală. Așa că Facebook-ul spune Stop joc! tuturor celor  certați cu bunul simț. Și la Giurgiu sunt destui din aceștia, vă asigurăm…

(Jurnal)