Bacalaureat 2021 – situația la proba obligatorie a profilului la nivelul județului Giurgiu

0
132

Peste 130.000 de elevi au susținut astăzi, 29 iunie 2021, proba obligatorie a profilului (proba de matematică și istorie), în cadrul examenului de Bacalaureat, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Pentru acest an, centrul naţional de politici şi evaluare în educaţie, care a conceput subiectele, a redus din materia pentru examen, după un an şcolar încercat de pandemie.

Inspectoratul Școlar Giurgiu a transmis un comunicat de presă prin purtătorul de cuvânt, inspectorul școlar Georgeta STĂNESCU, privind datele centralizate la cea de a 2-a probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (proba obligatorie conform profilului).

„La această probă au fost prezenți 1036 de candidați (93,24% din totalul candidaților înscriși): 967 candidați din promoția curentă, respectiv 44 din promoțiile anterioare. Proba s-a desfășurat astăzi, 29 iunie, în 7 centre. Nu au participat 74 candidați.

Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un  candidat. Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremul de corectare au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

  • miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării

Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00”.

(Jurnal)