Astăzi, 29 iunie, a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru Proiectul ”Modernizare grădinița Căsuța Fermecată (nr.4) – Giurgiu”, în prezența primarului Adrian Anghelescu, a viceprimarului Marian Damian, a echipei de implementare și nu în ultimul rând a constructorului și a dirigintelui de șantier, Gheorghe Grădinaru.

„Proiectul presupune modernizarea și consolidarea întregii clădiri a grădiniței, mărirea capacității acesteia prin extinderea corpului existent și reabilitarea energetică. Lucrările în interior constau în refacerea pereților, înlocuirea tâmplăriei și a obiectelor sanitare. De asemenea, în cadrul proiectului, vor fi amplasate două scări exterioare de evacuare și vor fi realizate trei uși de evacuare la nivelul parterului. Nu în ultimul rând, proiectul include și dotarea grădiniței cu mobilier specific, oglinzi, dispensere pentru săpun, bănci și fișete pentru vestiar, cuiere, proiectoare, panou pentru afișaj, ecran pentru proiector, mașină de spălat, frigidere, table magnetice, paturi, saltele, lenjerii pentru paturi, antemergătoare și mese pentru înfășat.
Proiectul ”Modernizare grădinița Căsuța Fermecată (nr.4) – Giurgiu” a fost accesat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.4. – Investițiile în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare.
Durata lucrărilor de execuție este de opt luni, cu posibilitate de prelungire, iar valoarea contractului este de 1.473.818,96 lei fără TVA.

În urma unei vizite la obiectivul menționat, primarul Adrian Anghelescu le-a cerut constructorilor seriozitate, cooperare cu proiectantul pentru o execuție cât mai eficientă și corespunzătoare, păstrarea, pe cât posibil, a unor elemente de identificare importante pentru copii și evident, respectarea termenilor contractuali.” – transmite Primăria municipiului Giurgiu pe pagina sa de Facebook.

(Jurnal)