Cinci locuinţe au fost mistuite de flăcări în ultimele trei zile, cauzele de producere a incendiilor fiind variate, de la scurtcircuit electric, la jar sau scântei.

Din păcate, în prag de iarnă, cinci familii au rămas fără locuinţă, fie din pricina neglijenţei, fie din alte cauze.

Prima alarmă s-a dat în dimineaţa zilei de 10 noiembrie, la ora 7,30, pentru o casă din localitatea Cornetu (Ilfov), la stingerea incendiului produs de un scurtcircuit electric intervenind pompierii de la Garda Mihăileşti.

Douăzeci şi cinci de minute mai târziu, în localitatea Cartojani izbucnea un alt incendiu, tot la o locuinţă, produs fiind de jarul de la o sobă.

A doua zi, în miez de noapte, alarma a sunat din nou la pompieri, tot cei din Mihăileşti deplasându-se la locuinţa din Ghimpaţi ce fusese cuprinsă de flăcări, cauza stabilită fiind efectul termic.

În următoarele ore ale zilei de 11 noiembrie, alte trei intervenţii i-au solicitat pe angajaţii ISU Giurgiu: un alt incendiu provocat de scântei şi jar, în localitatea Hotarele, salvarea unei bovine căzute într-un şanţ din Comasca şi un sprijin pentru ambulanţieri, la transportul unui pacient.

Un accident rutier, produs în zona localităţii Daia, a deschis ziua de 12 noiembrie, în timp ce ziua de 13, s-a dovedit a fi zi cu ghinion pentru două familii: una din Stăneşti, cea de a doua din Vânătorii Mici, care şi-au văzut înghiţite de flăcări locuinţa, respectiv o importantă cantitate de furaje.

(Jurnal)