Nu mai puţin de 11 intervenţii au fost înregistrate în 24 de ore, ca urmare a ninsorii şi viscolului ce au adus avertizarea de Cod Galben peste judeţul nostru.

Conform unei situaţii prezentate de ISU Giurgiu, solicitările venite pe numărul unic de urgenţă 112 au vizat autovehicule înzăpezite sau derapate în afara părţii carosabile.

Prima alertă a fost miercuri, 28 noiembrie, la ora 4,00, când două TIR-uri au derapat în zona Alidora,fără a fi înregistrate victime sau scurgeri de carburant. Tot un TIR derapat a fost semnalat şi pe podul care leagă localităţile Hotarele şi Herăşti, pentru remedierea situaţiei fiind contactate autorităţile din zonă, care, de altfel, au şi reuşit deblocarea drumului la ora 23,30, după aproape trei ore de muncă.

Cea mai complexă intervenţie, însă, a fost legată de un autocar românesc, cu 25 de pasageri şi trei şoferi, care venea din Turcia şi a rămas înzăpezit între localitatea Oinacu şi DN5. Incidentul a fost raportat astăzi, la ora 7,06. Întrucât nu se reuşise deblocarea acestuia cu utilajele de la drumuri, a fost alertat pentru intervenţie Detaşamentul Giurgiu, care s-a deplasat la faţa locului cu o autospecială şi patru subofiţeri, reuşind deblocarea autovehiculului fără a mai interveni alte probleme.

(Jurnal)