Au vrut să dea gaură! Descoperire inedită la Punctul de Frontieră Giurgiu, în mașina unui bulgar

0
329

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, într-o autoutilitară, 1.000 de bormașini electrice, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă ilegal în țară.

În data de 09.06.2020, în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Bulgaria, cetățeanul bulgar A.V., în vârstă de 40 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, bormașini electrice, de la o firmă din Bulgaria către una din România.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că documentele de însoțire a mărfii prezentate erau false.

La cercetări, cetățeanul bulgar a declarat că este angajatul firmei de curierat din Bulgaria, transportă coletele pentru diferite firme si nu are cunoștință despre modul în care sunt întocmite documentele.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 322 C.P., iar bunurile, în valoare de aproximativ 300.000 lei au fost preluate de către lucrători din cadrul A.N.A.F.

(Jurnal)