De circa doi ani, un tânăr de 16 ani din comuna Slobozia muncește la stâna unui consătean, pe care, de curând, l-a acuzat de rele tratamente. Mai exact, băiatul susține, în fața camerelor de filmat ale colegilor de la postul de televiziune România TV, că de când muncește la stâna amintită nu a primi niciun ban, deși i se promisese un salariu lunar de cinci sute de lei.

M-a amenințat că îmi taie capul, m-a amenințat cu cuțitul. Altădată m-a închis într-o rulotă, mi-a luat telefonul, mi-a luat tot. Două zile m-a lăsat închis acolo. Acum, ultima dată, am sunat la 112”, susține băiatul agresat.

Apelul la 112 a fost făcut vineri, 5 iunie, când tânărul declară că a fost lovit cu biciul și cu un fier.

Mama băiatului este și mai vehementă în acuzații: „L-a pus să lucreze. Nici bani, nici mâncare, nimic. I-a pus și cuțitul la gât. Dacă pleci de la mine, eu cu mâna mea te tai”, declara aceasta.

Persoana acuzată de rele tratamente, un sătean înstărit, respinge acuzațiile aduse.

La acest moment, polițiștii de la IPJ Giurgiu, dar și inspectorii de la ITM anchetează cazul de la Slobozia.

A fost întocmit dosar penal în care se efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare. Având în vedere că persoana în cauză este minoră, a fost sesizat ITM pentru a efectua verificări cu privire la condițiile în care acesta își desfășura activitățile la ferma respectivă. De asemenea, a fost sesizată și DGASPC Giurgiu, pentru a evalua situația acestuia”, precizează Emanuela Sîrbu, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu.

Am înțeles asta, că muncește la negru de doi ani. Suntem în cercetări, și vineri am fost la Poliție c-a fost la 112 și acum dezvoltă cercetările, extind cercetările cei de la Poliție. Noi am făcut o notă de constatare și așteptăm cercetările Poliției. Nu este un caz singular, mai avem o reclamație căreia trebuie să îi dăm curs. Tot așa, e vorba tot de un minor” a declarat, la rândul lui, Silviu Cristian Anculescu, inspector șef ITM Giurgiu.

Despre familia băiatului care acuză că a fost agresat, mai mulți consăteni ne-au declarat că aceasta este una cu un renume destul de prost în comună. „Maică-sa e recăsătorită, nu prea se ocupă de ei. Sunt mai mulți frați, mai muncesc cu ziua. De milă îi mai luam la noi să muncească, dar acum am cam început să ne ferim de ei, pentru că, după ce veneau la noi, la muncă, ne trezeam că ne lipsesc diverse lucruri de prin gospodărie. Din ce știm noi, nici la Primărie, la Social (n.r. – Serviciul Social) nu sunt înscriși. Copiii au abandonat școala, sunt vai de ei!”, mai declarau oamenii din comuna Slobozia.

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Giurgiu au declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, că procedura în asemenea situații prevede ca la audieri să fie prezent un psiholog al instituției, în situația de față procedurile urmându-și cursul legal.

(Jurnal)