Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Au început simulările evaluării naționale. Ce subiecte s-au dat la limba română

Au început simulările evaluării naționale. Ce subiecte s-au dat la limba română

0
Au început simulările evaluării naționale. Ce subiecte s-au dat la limba română

Simularea Evaluării Naționale 2019 începe azi, 11 martie, cu proba la Limba și Literatura Română, pentru elevii de clasa a VII-a și a VIII-a. 

Subiectele de la simularea în premieră de către elevii de clasa a VII-a a examenului de Limba și literatura română sunt structurate pe două mari cerințe. Primul subiect le cere elevilor de clasa a VII-a să facă un rezumat dintr-un basm popular, iar la subiectul al II-lea elevii au avut de realizat o compunere liberă despre o activitate extrașcolară, potrivit edupedu.ro.

La clasa a VIII-a – Subiectele de Limba română pe care elevii le-au avut de rezolvat la simularea din această dimineață sunt structurate în două mari cerințe. Primul subiect le cere copiilor de la final de gimnaziu să răspundă la mai multe cerințe pe baza unui fragment la prima vedere din poezia “Stai și-asculți sub ramuri…” de Ștefan Octavian Iosif.

La subiectul al II-lea, elevii de clasa a VIII-a au avut de realizat o compunere despre o întâmplare la muzeu.

Structura subiectelor pentru elevii de clasa a VII-a

La simulările din martie 2019, proba scrisă la matematică, elevii din clasa a VII-a vor avea în proporție de 30% subiecte de tip itemi obiectivi.

La Limba și Literatura Română, elevii trebuie să dovedească faptul că pot înțelege un text literar sau nonliterar, să sesizeze corectitudinea și valoarea expresivă a categoriilor morfosintactice, a mijloacelor de îmbogățire a vocabularului, de asemenea, să redacteze texte folosind adecvat decvat semnele ortografice şi de punctuaţie.

Anul acesta, notele de la simularea Evaluării Naționale 2019 și de Simularea examenului de Bac pot fi trecute în catalog, la cererea elevilor sau a părinților, potrivit unui ordin al Ministerului Educației publicat în Monitorul Oficial. Astfel că, elevii sau părinții trebuie să completeze o cerere prin care solicită trecerea notei obținute în catalog.

La nivelul județului Giurgiu, s-au înscris, pentru simularea Evaluării Naționale 2019, un număr de 2301 elevi de clasa a VII-a și 2375 elevi de clasa a VIII-a. Primele rezultate ale acestei simulări vor fi cunoscute, conform informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu, în ultimele zile ale lunii martie.

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
11.9 ° C
11.9 °
11.9 °
62 %
3.2kmh
100 %
vin
18 °
sâm
13 °
Dum
15 °
lun
19 °
mar
10 °