Au început lucrările de igienizare și reabilitare a Spitalului județean de Urgență Giurgiu. Computerul Tomograf a fost reparat!

0
499

 În Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), au loc peste 200 de prezentări zilnic!” –  ne declara  Dragoș Chivu, manager general al Spitalului Județean de Urgență  (SJU) Giurgiu.

FOTO: Dragoș CHIVU, manager general al Spitalului Județean de Urgență Giurgi 

    În urma  dialogului pe care l-am purtat cu managerul spitalului județean de Urgență,  Dragoș Chivu, am primit o serie de informații despre  lucrările de igienizare și reabilitare ce au loc în acest moment în incinta Spitalului.

         “Reabilităm secția de chirurgie în acest moment. Sunt lucrări de reabilitare… schimbăm ușile de la saloane, le mărim, pentru a putea facilita accesul  cu targa și cu patul bolnavilor. Băile și saloanele sunt zugrăvite, deci totul va fi renovat. Astfel de  lucrări de igienizare au loc anual. Am refăcut și secția de boli interne, și secția de chirurgie, iar ușor-ușor vom reabilita și celelalte secții.

Am efectuat de asemenea lucrări de igienizare și reabilitare la secția de psihiatrie a spitalului Vadu Lat” ne-a mai spus Dragoș Chivu.

  La rândul ei, Secția de ONCOLOGIE a spitalului județean va fi mutată în noul ambulatoriu, după cum ne preciza  managerul spitalului.

Se estimează că demersurile pentru mutarea secției de oncologie, cât și a altor secții ambulatorii să înceapă în luna septembrie a acestui an. Se intenționează totodată ca vechea secție de oncologie să fie transformată într-una pentru DIALIZĂ…! – ne mai spunea directorul Chivu.

 Întrebat dacă în toată această perioadă cadrele medicale ale Spitalului de Urgență s-au mai confruntat cu cazuri de Covid, Dragoș Chivu ne-a spus:

     Nu am mai avut cazuri de Covid…Oricum acum medicilor le este mult mai ușor să trateze aceste cazuri, folosind medicația specifică, fără ca pacienții să mai fie internați. Dacă există un caz grav, în care pacientul prezintă simptome dificil de tratat acasă, acesta va  beneficia de îngrijiri în incinta spitalului, până la ameliorare. Perioada de timp  în care un pacient poate scăpa de Covid este, în general, de 5-7 zile…ne-a mai precizat directorul SJU Giurgiu.

     Aș dori să menționez că problema temperaturilor ridicate cu care ne-am confruntat în această vară a fost tratată de Conducerea Spitalului Județean  cu multă seriozitate,  asigurându-se condiții optime în saloane, cu ajutorul aparatelor de aer condiționat.La acest moment avem  237 de pacienți internați în spital – ne mai spunea managerul SJU Giurgiu, Dragoș Chivu. 

      O veste bună este aceea că de curând, computerul tomograf din Spitalul Județean a fost reparat. De asemenea, spitalul se află într-o curentă procedură de achiziție ce vizează dotarea cu aparatură medicală nouă. Este vorba de un aparat Rontgen, cu braț, tip C, de aparatură chirurgicală pentru ORL, două mese noi de operație pentru secțiile de ortopedie și chirurgie generală, urmând că toate acestea să fie date în folosință în termen de cel mult 60 de zile – a mai menționat Dragoș Chivu.

      Managerul general al Spitalului ne mai spunea că datorită diversității cazurilor prin care trec pacienții prezenți la Unitatea de Primiri Urgențe, Spitalul județean și-a extins echipa de personal medical. Acum, pacienții pot fi tratați de medicul hematolog, cât și de medicul gastroenterolog.

 (Lavinia DUMITRU)