Băuturi răcoritoare au fost retrase din magazinele Metro, Carrefour, Selgros și Penny, din cauza oxidului de etilenă descoperit într-un ingredient. Cei care au cumpărat produsele, le pot returna și vor primi contravaloarea lor.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSV) anunță că produsele au fost retrase din rețelele de magazine.

În cazul în care ați cumpărat produsele menționate vă rugăm să nu le consumați și să le returnați în magazine urmând să primiți contravaloarea lor, au anunțat comercianții.

 „Compania Maspex Romania, în calitate de producator al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat. Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo”, scrie în avertizare.

Totuși, producătorul spune că este vorba doar despre o măsură de siguranță.

 „Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, au precizat reprezentanții companiei. Și totuși există o anumită temere căși produsul se adresează mai ales copiilor…

De precizat că în cantități mari, consumul de oxid de etilenă poate duce la tulburări cardiace și pulmonare.

(Jurnal)