Foto: Dragoș CHIVU – dir. Spitalul Județean de Urgență Giurgiu

         Spitalul Județean de Urgență ( SJU) Giurgiu continuă să fie deficitar în privința medicilor, pe câteva secții. Cu toate acestea este îmbucurător că el devine atrăgător, de la o lună la alta, pentru tinerii care termină medicina și se află în rezidențiat. De apreciat totodată interesul manifestat de noul director al SJU, Dragoș Chivu, care a avut și are  ca prioritate atragerea de cadre tinere în Spitalul Giurgiu.

De la preluarea mandatului, în luna februarie și până acum – spunea directorul Chivu , într-o declarație oferită în exclusivitate cotidianului nostru – în Spitalul Giurgiu au venit 7 cadre medicale.

Începând cu data de 1 august,  a sosit un medic de chirurgie toracică, astfel  că acum avem încă un compartiment de chirurgie, acela de chirurgie toracică, ceea ce constituie un câștig important pentru Spitalul nostru.

Directorul SJU ne mai spunea că la secția de Oncologie, acolo unde  medicul primar Florin Onisim făcea cu greu față, singur, cazurilor  au mai venit două doctorițe.

La acest moment încă mai avem un deficit major de medici pe secțiile de Cardiologie, UPU, ATI, Neuro…Ba chiar și un urolog dacă am putea aduce ar fi excelent! Aceasta este oferta acestui moment… Mă bucur în același timp că mentalitatea majorității salariaților din Spitalul Giurgiu s-a schimbat în bine. Asta încercăm în continuare, să prioritizăm pacienții…Ei să fie în centrul atenției , iar noi să le rezolvăm problemele, suferințele cu care vin la noi.  Mai mult sau mai puțin, în funcție de cât înțelege fiecare…Se vede însă o schimbare de atitudine și din partea lor, a pacienților –menționa Dragoș Chivu, directorul Spitalului Județean de Urgență, Giurgiu.

(Jurnal)