e04aa26c194f63b123e7cf1d194ca08aÎn urma unui studiu realizat de InfoCons au fost identificate două produse cu diferenţe în lista de ingrediente şi valori nutriţionale, respectiv Fanta Portocale – băutura răcoritoare carbogazoasă cu suc de portocale şi Milka Ciocolată cu lapte, conform unui comunicat al InfoCons.

Conform AGERPRES, în cazul băuturii răcoritoare, în urma analizei produselor din trei ţări, au fost sesizate diferenţe cu privire la conţinutul de suc de fructe. În ceea ce priveşte produsul Milka Ciocolată cu lapte alpin, în urma analizei produselor din două ţări, principala diferenţă pe care o observăm se referă la numărul de aditivi alimentari. Astfel, la produsul din România a fost adăugat suplimentar, pe lângă lecitina din soia, aditivul Poliglicerol (E476), acesta având rolul de a înlocui parţial ingredientul de o calitate superioară, dar mai costisitor, „unt de cacao”.

Recomandăm evitarea consumul frecvent al aditivului E476 sau utilizarea acestuia în alimentaţia copiilor. Un exemplu de buna practica il constituie  acţiunea Avocatul Poporului din Bulgaria, Maia Manolova, a făcut apel anul acesta, pe 14 martie, la încetarea discriminării şi a folosirii de standarde duble împotriva consumatorilor bulgari, în scrisori adresate comisarului european pentru Justiţie, consumatori şi egalitate de gen, Vera Jourova, şi Ombudsmanului European, Emily O’Reilly. La noi avocatul poporului are preocupări mai importante decât sănătatea  românilor şi respectarea drepturilor  noastre.

(Jurnal)