În ultima săptpămână mai mulţi giurgiuveni s-au trezit, peste noapte, „câştigători” ai unui voucher în valoare de 500 de euro, oferit, conform mesajului primit, de către supermarketul Lidl.

Mesajul respectiv, primit prin intermediul mesageriei FACEBOOK sau WATSAPP, suna astfel: „Noi oferim voucher gratuit pentru a sărbători cea de-a 11-a aniversare”.

Odată cu mesajul, destinatarul primea şi un link care direcţiona utilizatorul către adresa : www.lidl.eu/aniversary, o pagină despre care reprezentanţii Lidl au precizat că nu aparţine nici Lidl România, nici partenerilor săi.

„Utilizatorii de Internet sunt sfătuiţi să nu încerce să acceseze acest link. Acest demers nu este organizat de către Lidl Romania, iar compania se distanţează ferm de asemenea modalităţi de promovare, luând toate măsurile necesare pentru a împiedica răspândirea acestei tentative de fraudă”, se arată într-un comunicat al reprezentanţilor LIDL.

Atât poliţiştii, cât şi oficialii supermarketului, îi sfătuiesc pe utilizatorii de internet să nu acceseze acest link, demersul lor nefiind unul oficial. De asemenea, celor care, totuşi, vor să participe la diverse concursuri sau să beneficieze de oferte „de nerefuzat”, li se recomandă să nu o facă,  accesând linkuri dubioase, ci intrând pe site-urile oficiale.

 

(Jurnal)