Echipa  Astra Giurgiu, s-a reunit duminică,la ora 14,00, pe arena “Astra”, din Ploieşti. După două zile de “acomodare la efort ”marți, 8 ianuarie, fiind programată plecarea în cantonamentul centralizat, găzduit de staţiunea Lara – Antalya. Hotelul “Royal Seginus” fiind “cartierul general” al giurgiuvenilor, din 8 ianuarie, până în 22 ianuarie.
Antrenorii Costel Enache, Cătălin Munteanu şi Ionuţ Boşneag având la dispoziţie întreg lotul, cu două excepţii – francezul Justin Mengolo, care a reziliat contractul şi va evolua în liga a II-a belgiană, cel mai probabil, şi un alt „stranier” – Dylan Bahamboula, care şi el este învoit pentru a-şi căuta o altă echipă, tot „afară”.
Dorit în trecut de FCSB și Dinamo, Plamen Iliev, goalkeeper-ul de 27 de ani al Astrei Giurgiu, aflat în ultimele 6 luni de acord, a semnat cu Ludogoreț Razgrad, campioana ultimelor șase sezoane din Bulgaria, anunță presa de la Sud de Dunăre.
Prin vocea președintelui Dani Coman, Astra anunță că este dispusă să îl lase pe Iliev să plece acum, dacă Ludogoreț face o ofertă mulțumitoare.
În schimb, au fost „promovaţi” pentru prima parte a pregătirilor, cel puţin, mai mulţi jucători de la echipa secundă – „satelitul” din Liga a III-a, Dragoş Gheorghe (foto, mijlocaş ofensiv născut în anul 1999 fiind unul dintre ei), Raul Găvîrliță (atacant, 1999) şi internaţionalul de juniori Radu Chiriac (născut în anul 2000) fiind printre aceştia.
Potrivit unor informaţii publicate pe site-ul oficial, în cantonamentul din Antalya, Astra are confirmate cinci meciuri amicale.Cel mai important este Young Boys, campioana și liderul la zi din Elveția, participantă în grupele UEFA Champions League.
Obiectivul echipei pentru acest sezon este calificarea în play-off-ul Ligii Naționale
Astra Giurgiu a încheiat anul 2017  pe locul 6 în clasamentul Ligii 1, cu 31 de puncte, la un avans de două puncte faţă de Hermannstadt, prima echipă aflată în afara play-off-ului. În primul meci oficial din 2018, Astra va întâlni Gaz Metan Mediaș, în deplasare, la începutul lunii februarie, în etapa a XXII-a din Liga
Iată programul partidelor de verificare:
11 ianuarie – Gaziantep (Turcia 2)
14 ianuarie – Elazig (Turcia 2)
15 ianuarie – Young Boys Berna (Elveţia 1)
18 ianuarie – Orenburg (Rusia 1)
20 ianuarie – Beroe Stara Zagora (Bulgaria 1)