Centrele și locuințele protejate pentru persoane adulte cu dizabilități din localitățile Izvoarele, Tântava, Grădinari, Oinacu și Giurgiu, precum și căminele pentru persoane vârstnice dn localitățile Mironești, Hotarele și Oncești au primit în perioada 13-19 august 2020, donații din partea Asociației SNK.

128 persoane adulte cu dizabilități și 122 persoane vârstnice instituționalizate în cadrul acestor structuri rezidențiale aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu  beneficiază astfel de alimente și produse de igienă.

Asociația SNK a asigurat și transportul donațiilor către structurile rezidențiale respective. Donațiile au constat în legume, conserve, dulciuri și alte produse alimentare, precum și produse pentru curățenie.

Starea de alertă nu a trecut și, cu sprijinul oamenilor care susțin astfel de proiecte, am putut reveni cu donații la D.G.A.S.P.C. Giurgiu. Toți suntem în stare de alertă din păcate, dar, pe de altă parte, acest lucru ne poate uni, dacă înțelegem că nimănui nu îi este ușor acum. Nici angajatului, nici angajatorului, nici sectorului privat, nici sectorului de stat. Se desfac contractele, se ceartă oamenii… Eu cred însă că am putea fi mai înțelegători și mai buni unii cu alții”, a declarat Anastasia Staicu, vicepreședinta Asociației SNK.

„Avem  o bună colaborare cu Asociația SNK, care a mai derulat acțiuni umanitare pentru beneficiarii de servicii sociale din cadrul  D.G.A.S.P.C. Giurgiu și în cursul lunii mai a acestui an,  când ne-am confruntat cu o situație dificilă legată de aprovizionarea centrelor. Ne bucurăm ori de căte ori persoane fizice, asociații, organizații sau instituții doresc să vină în sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, prin organizarea de activități caritabile și de voluntariat. Doresc să mulțumesc Asociației SNK și tuturor persoanelor implicate în susținerea acestui proiect”, a declarat Cătălin Lupu, director general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu.