În ultimele 24 de ore, pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență produse la nivel local.

Misiunile au vizat, în principal:

  • stingerea unui incendiu izbucnit la remorca unui utilaj agricol

Incendiul a avut loc azi-noapte, în jurul orei 04:30, pe șoseaua de centură a municipiului Giurgiu. La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o cisternă și un echipaj de descarcerare. În urma acestuia, au ars depunerile de rumeguș de pe șasiu și s-au deteriorat componentele de la camera de frânare.

Cauza probabilă a producerii incendiului: efectul termic

  • asigurarea măsurilor PSI în urma unui eveniment rutier produs în localitatea Roata de Jos

Evenimentul a avut loc azi-noapte, în jurul orei 04:30, fiind implicat un singur autoturism. La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. În urma accidentului a fost avariată conducta de gaze a unui post casnic, iar pompierii au asigurat măsurile PSI până la sosirea reprezentanților societății de furnizare a gazelor.

  • stingerea a două incendii de vegetație uscată, în localitățile:
  • Popești: au ars mărăciniș, resturi menajere și vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 200 mp;
  • Iepurești: a ars miriște pe o suprafață de aproximativ 80 ha.

Pentru stingerea incendiilor au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești cu două autospeciale de stingere cu apă și spumpă.

Cauza probabilă a producerii incendiilor: foc deschis în spații deschise.

  • acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 11 situații.