În Ziua Internațională a bolnavului de Cancer, o Asociație cu caracter caritabil a venit în sprijinul câtorva persoane din Municipiu și din câteva localități ale județului Giurgiu, ce suferă de această boală nemiloasă.

 

Piperea Maria, cea care dă și numele Asociației , a înmânat o serie de pachete cu produse alimentare și de igienă personală, unora dintre giurgiuveni ce se luptă de mai multă vreme cu acest adevărat flagel. Primii beneficiari ai darurilor  oferite de Asociația Oncologică- Maria Pipera au fost bolnavii din Spitalul de Urgență Giurgiu.

Acestora li s-au alăturat persoane aflate sub observație oncologică, din comunele Slobozia și Vedea, cu care președinta Asociației luase legătura anterior, ele făcând parte din lista lungă a cazurilor existente în prezent în județul Giurgiu.

Maria Piperea este una dintre acele persoane și Asociații care s-au implicat și în cazul micuței Alexa, o fetiță de 10 ani, din Municipiul Giurgiu,  ce suferă de o  tumoră în zona cervicală. După cum ne spunea președinta Asociației, fetița este într-o stare bună, trecând de prima operație, urmând ca săptămâna viitoare să suporte a doua intervenție chirurgicală.

După cum ne spunea Maria Piperea,  Asociația Oncologică pe care o administrează va continua seria de acțiuni dedicate sprijinirii persoanelor ce se confruntă cu această boală  care controlată de la primele ei semne și cu un tratament bine gestionat de către bolnav s-a dovedit a fi vindecabilă, medicina făcând în ultimii ani pași uriași în ceea ce privește afecțiunile oncologice, speranța de viață a celor afectați fiind în permanentă creștere.

(Jurnal)