AcasăActualitateASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a donat ghiozdane şi rechizite şcolare unui...

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a donat ghiozdane şi rechizite şcolare unui număr de 25 de copii defavorizaţi social din GIURGIU

 

Înaintea începerii noului an şcolar, în această săptămână, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ MARIANA IANCU – Giurgiu, prin  prof. univ. dr. Mariana Iancu, a donat ghiozdane şi rechizite şcolare (caiete dictando, caiete de matematică, caiete de biologie, blocuri de desen, truse de geometrie, acuarele cu pensule, penare, pixuri, creioane) la 25 de copii defavorizaţi social, cu risc de abandon şcolar din Municipiu.

De asemenea, preşedinta asociaţiei  a purtat convorbiri individuale şi de grup cu copiii şi părinţii prezenţi, de conştientizare a lor cu privire la importanţa educaţiei pentru viitorul copiilor, în dezvoltarea personalităţii şi în profesionalizarea lor, dar și la importanța educației pentru viitorul țării, convorbiri de consiliere psihopedagogică și de consultație școlară. Au fost administrate teste de aptitudini profesionale și chestionare de interese profesionale, ca instrumente de consiliere psihopedagogică.

Toate acţiunile s-au desfăşurat pe platoul din fața sediului asociației, pe bulevardul București din Giurgiu, în cadrul proiectului ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!” din cadrul  Programului  socio-educațional  dedicat  copiilor și tinerilor din asociație,   pentru anul 2021.

Copiii participanți la proiect aparțin Școlii Gimnaziale nr. 5, Școlii Speciale nr. 1, Scolii Gimnaziale nr. 1 ˮSf. Gheorgheˮ, Școlii Gimnaziale nr. 2 ˮMircea Cel Bătrânˮ și Liceului Teoretic ˮNicolae Cartojanˮ din Giurgiu.

Elevii aflaţi în risc de abandon şcolar au fost identificaţi de unii membri ai asociaţiei, de către cadre didactice de la Școala Specială nr. 1, Școala Gimnazială nr. 5 din Giurgiu, cu care asociația este în parteneriat şi le mulţumim pe această cale.

În cadrul întâlnirii, s-au purtat discuţii cu părinţii şi pentru identificarea altor probleme sociale şi comunitare ale lor, în vederea semnalării la instituţiile abilitate ale statului.

ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din Giurgiu face apel la instituţiile abilitate ale statului să trateze cu seriozitate problema abandonului şcolar şi să acţioneze cu un set de măsuri de prevenire a acestuia şi de readucere la şcoală a copiilor care abandonează şcoala.

Cu atitudine constructivă, pozitivă şi morală, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA va continua să implementeze proiectul ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!” şi prin alte acţiuni în cadrul parteneriatelor cu scoli şi licee din Giurgiu.

Totodată ASOCIAŢIA le urează tuturor elevilor un an şcolar mai bun, deschis educației reale și eficiente, cu reuşite la examenele naţionale, iar profesorilor, multă putere de muncă și noi realizări profesionale!

(Prof. Univ. Dr. Mariana Iancu,
Președinte ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
29 ° C
29 °
29 °
28 %
3.5kmh
85 %
mar
27 °
mie
26 °
joi
12 °
vin
17 °
sâm
13 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!