Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, în perioada 7-8 martie 2021, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA a desfăşurat o Adunare Generală cu evenimentul ˮZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEIIˮ, un eveniment cu activităţi, acţiuni şi manifestări civice, caritabile și cultural-artistice..

 

Mai multe activităţi remarcabile ale evenimentului ˮZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEIIˮ s-au derulat duminică, 7 martie 2021, începând cu ora 15, pe platoul din fața sediului asociației de pe bulevardul ˮBucureștiˮ din Giurgiu, printre care și un program cultural-artistic, civic şi caritabil dedicat femeilor şi intitulat ˮLA MULŢI ANI, TUTUROR FEMEILOR!”.

La Adunarea Generală, preşedinta asociaţiei, prof. univ. dr. Mariana Iancu a prezentat următoarele documente, care au fost aprobate: Raportul de activitate a asociaţiei pentru anul 2020, Bilanţul contabil şi execuţia bugetară pentru 2020, Programul strategic al asociaţiei pentru anul 2021, program ce include şi proiecte şi activităţi dedicate femeilor, Programul socio-educaţional pentru copii şi tineret pentru anul 2021, Proiectul de buget de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021. De asemenea, a mai fost citit şi aprobat Raportul Comisiei de cenzori pentru anul 2020 de către prof. Florentina Dapcea, membră în Comisia de cenzori.

În cadrul Adunării Generale, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, profesor universitar doctor Mariana Iancu a dăruit rechizite şcolare-caiete de matematică, caiete dictando, blocuri de desen, acuarele cu pensulă, truse de geometrie, creioane, pixuri, ascuțitori, dar și punguțe cu fructe (banane, portocale) şi dulciuri (napolitane, bomboane de ciocolată) la 15 copii ai unor mame nevoiaşe din Giurgiu, în proiectul ˮNU ABANDONAŢI ŞCOALA!ˮ.

În continuare, s-a derulat programul cultural-artistic şi caritabil ˮLA MULŢI ANI, TUTUROR FEMEILOR!”, la care şi-au adus aportul membri şi voluntari ai ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, respectiv elevi de la Şcoala Populară de Artă, prof. coord. Cătălina Ţone, poeta giurgiuveană Cornelia Chioseaua cu o poezie creație proprie dedicată mamelor, domnul Iulian Urlea, apreciat cântăreţ giurgiuvean de folclor, câștigător recent al Festivalului ˮDragobete pupă feteˮ, care ne-a încântat cu o baladă dedicată tuturor mamelor și cu un cântec popular de primăvară. De asemenea, copii ai unor membri și voluntari ai asociației au cântat și au recitat versuri dedicate mamelor. Le mulţumim din inimă tuturor celor implicaţi în acest program şi îi felicităm cu căldură!

În cadrul programului cultural-artistic şi caritabil, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA, profesor universitar doctor Mariana Iancu a premiat artiştii şi instituțiile participante la program cu câte o diplomă de excelenţă şi premiu pentru talentul artistic şi pentru implicările de voluntariat, iar copiilor le-a dăruit dulciuri, fructe și rechizite şcolare, în proiectul ˮTU EŞTI UN OM VALOROS!ˮ.

La finalul programului cultural-artistic şi caritabil ˮLA MULŢI ANI, TUTUROR FEMEILOR!”, preşedinta A.A.C.I.M., prof. univ. dr. Mariana Iancu a dăruit ceasuri de masă cu baterii şi cărţi de vizită doamnelor, domnişoarelor și celorlați participanți la evenimentul ˮZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEIIˮ, după care toţi cei prezenţi au servit bomboane de ciocolată şi s-au făcut urări tuturor femeilor, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii.

În cadrul Adunării Generale cu evenimentul ˮZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEIIˮ, au fost identificate unele probleme sociale și comunitare ale femeilor, prin completarea unei fişe de agendă publică şi/sau a unui chestionar, prin comunicarea pe facebook, pe WhatsApp, pentru care A.A.C.I.M. va elabora memorii şi petiţii, pe care le va depune la instituţiile abilitate ale statului, în vederea rezolvării lor. Printre problemele identificate se numără și: problema infrastructurii străzilor cu gropi și nevoia unui parc în cartierul ˮIstruˮ, necesitatea renovării blocurilor de pe strada ˮDecebalˮ din Giurgiu, acordarea de sprijin financiar mamelor nevoiașe cu mai mulți copii de școală, nevoia de recalculare a pensiilor din învățământ, fiind discrepanțe financiare între profesorii care au ieșit la pensie de mai mulți ani și cei care ies acum la pensie, în condițiile acelorași studii, grade didactice și vechime la catedră. De asemenea, evenimentul ˮZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEIIˮ a continuat şi în ziua de 8 martie 2021, de Ziua Internaţională a Femeii, cu identificarea de probleme sociale ale femeilor, dar și cu dăruirea de ceasuri de masă cu baterii şi cărţi de vizită şi calde urări adresate unor doamne şi domnişoare din Giurgiu.

Le urăm tuturor femeilor un călduros ˮLA MULŢI ANI!ˮ, o primăvară frumoasă, fericită și minunată, plină de sănătate, bucurii și împliniri! Dumnezeu să le ajute și să le binecuvânteze pe toate femeile în îndeplinirea tuturor idealurilor şi aspiraţiilor!

Prof. univ. dr. Mariana Iancu,
Preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA