Salariații din cadrul  D.G.A.S.P.C Giurgiu fac pregătiri în aceste zile pentru cămările de iarnă ale structurilor rezidențiale. Acest lucru este posibil prin generozitatea unor firme și a unor oameni cu suflet mare.

Așa se face că aproximativ două tone de legume și fructe au fost donate în această săptămână copiilor aflați în plasament de tip rezidențial, adulților cu dizabilități și vârstnicilor din centrele și căminele din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

 Sponsori generoși (SC D&D House SRL din localitatea 1 Decembrie și SC Legume Inter Fresh SRL din localitatea Vărăști), au adus  în acest mod  bucurie  celor 422 beneficiari de servicii sociale din structurile rezidențiale din cadrul instituției.

Alături de personalul centrelor, beneficiarii s-au  implicat la rândul lor în activitățile din bucătărie, pentru  a umple cămările de iarnă cu gemuri, dulcețuri, compoturi și alte preparate.

Vârstnicii implicați în aceste activități și-au amintit de perioada tinereții, în care își pregăteau cămara casei pentru iarnă și au oferit  secrete gastronomice pentru ca preparatele  din cămara Centrului  să fie cât mai gustoase.

”Implicarea beneficiarilor de servicii sociale în astfel de  activități este benefică pentru menținerea, dezvoltarea deprinderilor de autogospodărire ale acestora, desfășurarea unor astfel de activități   contribuind la dezvoltarea abilităților de viață independentă. Cu mare entuziasm beneficiarii au participat la activitățile din bucătărie, alături de personal; aici, în centru, suntem ca într-o familie, în care planificăm împreună, desfășurăm împreună activități, iar cea de astăzi, prin care pregătim cămara centrului  pentru iarnă, a fost și productivă, și distractivă”,  a declarat Magdalena Bălașa, psiholog în cadrul Centrului de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități din localitatea Oinacu.

Conducerea D.G.A.S.P.C. Giurgiu adresează, prin intermediul cotidianului nostru, mulțumiri sponsorilor generoși pentru donațiile făcute în beneficiul celor 155 copii, 155 persoane adulte cu dizabilități și 112 persoane vârstnice din centrele rezidențiale ale D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

(Jurnal)