Aproape un sfert dintre apicultorii giurgiuveni au depus cereri pentru ajutor de minimis

0
117

Conform HG 705/24.09.2019, în intervalul 1 – 31 octombrie 2019 apicultorii giurgiuveni pot depune, la Direcția pentru Agricultură Județeană Giurgiu, cererile pentru ajutorul de minimis în apicultură.

Se pot înscrie, conform legii, apicultori, persoane fizice care dețin atestat de producător, apicultori persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale, precum și apicultori persoane juridice, cu sau fără personalitate juridică, dar și apicultori asociați în alte forme asociative constituite conform legii.

Condițiile ca aceștia să beneficieze de ajutorul de minimis sunt, după cum ne spuneau reprezentanții DAJ Giurgiu: să aibă familii de albine înscrise în baza de date națională apicolă la data de 1 martie 2019 și să aibă familii de albine înregistrate/autorizate la DSVSA Giurgiu.

„Sprijinul financiar, în valoare de 20 lei/familie de albine, reprezintă ajutor de minimis și se acordă pentru compensarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile manifestate în perioada martie – mai 2019, asupra sectorului apicol”, mai precizau reprezentanții DAJ Giurgiu.

Din cei 296 de apicultori, preconizați a se înscrie pentru acest ajutor de minimis, în primele opt zile ale perioadei de depunere a cererilor și a documentelor, 58 au făcut acest lucru.

(Jurnal)