Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unei acţiuni specifice, 990 pachete de ţigări pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă ilegal în ţară, ascunse într-un microbuz.

   Marți, 6 martie, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru efectuarea unui control , pe sensul de intrare în ţară, un microbuz condus de cetăţeanul bulgar K. A. D., în vârstă de 42 de ani.

   Lucrătorii giurgiuveni au descoperit, ascunse în mai multe bagaje care aparţineau cetăţeanului bulgar, 990 pachete cu ţigări.

La cercetări şoferul a declarat că a cumpărat ţigările de la un magazin din localitatea de domiciliu şi urma să le transporte în state din vestul Europei pentru a le comercializa.

Ţigările, în valoare de 16.830 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

(Jurnal)