Cu siguranță una din cele mai accesate servicii în perioada zilelor geroase și a timpului nefavorabil manifestat la nivelul întregului județ, a fost Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului județean Giurgiu. După cum ne spuneau medicii de gardă ai acestui Serviciu, cu care am stabilit un scurt dialog , luni 5 martie, în primele 5 zile ale lunii martie s-a înregistrat un număr record de apeluri telefonice de la cetățeni (636). Aceștia  au sunat la numărul unic ,112,  solicitând intervenția  ambulanței.

     Medicii ne mai spuneau că din ceșe 636 de cazuri cele mai  frecvente afecțiuni  pe care pacienții le-au acuzat sunt: 125 de afecțiuni respiratorii, 41 traumatisme (entorse, fracturi), 13 nasteri ( 9 baieti și 4 fete), cât și 5 victime ale unor   agresiuni. De remarcat că pe toată această perioadă nu s-a înregistrat niciun accident rutier soldat cu victime.

După cum observăm din cifrele menționate mai sus, odată cu instalarea poleiului și a gheții a crescut numprul cazurilor de entorse și fracturi.

(Balaban Leonardo)