Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește fermierilor că începând cu 16.03.2022 eliberează adeverințe pentru beneficiarii schemelor de plăți directe (schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu) şi pentru beneficiarii măsurilor de mediu şi climă (Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale).

Adeverințele sunt eliberate în baza convențiilor încheiate de APIA cu instituții bancare și nebancare și fondurile de garantare in domeniul agricol.

Pentru facilitarea comunicării, protejarea mediului și reducerea încărcării administrative, fermierii pot solicita eliberarea adeverințelor prin transmiterea unei cereri prin mijloace electronice către centrele județene și centrele locale ale APIA.

Modelul cererii poate fi descărcat de pe site-ul APIA, accesând link-ul https://apia.org.ro/directia-metodologie-monitorizare…/.

(Jurnal)