Inițiatoarea protestului #șîeu la Giurgiu, prof. Mirela Manda, se implică, din nou, în activități civice. De această dată, îi îndeamnă pe locuitorii municipiului și județului să semneze pentru reducerea numărului de parlamentari, la 300, lucru care a trecut, în 2009, la referendumul din acel an. 

„Suntem la un pas de a realiza ceea ce am votat acum 10 ani ! E nevoie insa de implicarea cat mai multor giurgiuveni sa putem strange numarul necesar de semnaturi! Daca fiecare ar completa o lista de la familie, prieteni, putem sa contribuim si noi cu un numar semnificativ la cele 100.000! Cei care sunteti interesati sa intrati in posesia unei liste va rog sa ma contactati.Dati de veste printre cunoscuti. Doamne ajuta sa fim cat mai multi.

update : ..intrati pe adresa paginii de sub poza (Semnez pt 300…) si acolo gasiti link-ul de descarcare pt liste”, scrie prof. Mirlea Manda.

 

Iată, mai jos, cum sună mesajul inițiatorilor acestui demers:

„În 2009, la un referendum, românii au votat pentru reducerea numărului de parlamentari la 300.

De zece ani, toate majoritățile parlamentare au ignorat voința poporului. #NuCedam

Referendumul este făcut și validat de CCR, doar legea trebuie să treacă prin Parlament. 
Pentru legea aceasta se adună acum semnături. https://youtu.be/plFT4mla3cM

Inițiativa legislativă a fost publicată în Monitorul Oficial și sunt necesare 100.000 de semnături pentru ca legea să intre automat în Parlament.

Asta facem acum. #nextlevel

Mai jos este comunicatul Grupului pentru Inițiativă Legislativă și Revizuirea Constituției.

Comunicat de presă

Reducem Parlamentul la 300 de parlamentari. Redăm românilor suveranitatea

Grupul pentru Initiațivă Legislativă și revizuirea Constituției anunță declanșarea campaniei de strângere de semnături pentru legea care reduce numărul parlamentarilor la 300.

Proiectul inițiativei legislative a fost deja publicat în Monitorul Oficial. Reducerea numărului de parlamentari la 300 reprezintă o decizie votată la referendumul din 22 noiembrie 2009.

Buletinele de vot cu cele două întrebări ale referendumului au fost tipărite în două culori diferite, buletinul de vot nr. 1 în culoarea negru, iar buletinul de vot nr. 2 în culoarea albastru.

Cele două întrebări au fost:

Sunteți de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România?

Sunteți de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane?

Referendumul a fost validat, după cum urmează: potrivit datelor finale ale BEC, 83,31% (7.765.573) dintre români s-au exprimat în favoarea reducerii la 300 a numărului de parlamentari.

Prezența la 9.320.240 din numărul total al alegătorilor, de 18.293.277.

Grupul pentru Inițiativă Legislativă și revizuirea Constituției, parte din Asociația pentru Renașterea Valorilor Democrației, anunța sâmbătă începerea campaniei de strângere de semnături pentru initiativă legislativă publicată deja în:

Monitorul Oficial nr. 0171 din 04 martie 2019

”Inițiativă legislativă: Proiect de lege pentru modificarea și completarea art. 5 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente”.

Grupul nostru va strânge cele 100.000 de semnături necesare introducerii legii în Parlament. Pentru că măsura a fost deja supusă unui referendum, Parlamentul va trebui să ia act de legea care are la bază acest referendum și să o valideze.”