Direcția Poliției Locale face apel la cetățenii municipiului Giurgiu de a nu depozita deșeuri de orice natură (menajere, deșeuri provenite din construcții, deșeuri voluminose:saltele, mobilier vechi, obiecte de uz casnic uzate) pe terenurile aparținând municipalității sau chiar pe terenuri private, dar care nu dețin autorizații emise de autoritatea de mediu locală.

Aceste fapte se sancționează contravențional (dacă fapta nu îmbracă forma penală) iar amenzile pot ajunge și la 2500 lei, conform H.C.L.M. nr.229/2021.

Atunci când strângeți gunoi (menajer, deșeuri provenite din construcții, deșeuri voluminose: saltele, mobilier vechi, obiecte de uz casnic uzate) și doriți să scăpați de el, contactați operatorul de salubritate local (Rosal) iar acesta, în funcție de cantitate și natura deșeului, se ocupă de transportarea și depozitarea acestor deșeuri, contra cost.

Poliția Locală împreună cu autoritatea de mediu va acționa pe raza municipiului Giurgiu, inclusiv în zona fostului Combinat chimic, pentru identificarea acestor fapte și sancționarea contravențională a acestora, cu sume cuprinse între 200 lei și 2.500 lei, ajungându-se până la confiscarea mijlocului de transport deșeuri fără autorizare.

Rugăm cetățenii municipiului Giurgiu să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331”.

(Direcția Poliției Locale)