În urma activităților specifice desfășurate de polițiștii giurgiuveni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, au fost identificați 4 tineri, care au comis mai multe fapte de furt pe raza comunei Bolintin Deal, din județul Giurgiu, trei dintre aceștia fiind arestați preventiv pentru 30 de zile.

 

La data de 7 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bolintin Deal au fost sesizați de către un bărbat de 45 de ani, din orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu, cu privire la faptul că unei femei din comuna Bolintin Deal, i-au fost sustrase în noaptea de 06/07 ianuarie a.c., mai multe bunuri de uz casnic și păsări.

În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care au constatat că în noaptea de 06/07 ianuarie a.c., persoane necunoscute au pătruns în trei locuințe de pe raza comunei Bolintin Deal, județul Giurgiu, de unde au sustras mai multe păsări, un aparat de sudura, cabluri electrice, 4 cazane, mai multe țevi, o drujba, o bormașină și o roabă, fiind cauzat un prejudiciu în valoare de 14.000 lei.

În data de 7 ianuarie a.c., polițiștii Postului de Poliție Bolintin Deal, în urma unor informații obținute s-au deplasat în extravilanul comunei Bolintin Deal, unde a fost surprins în flagrant un tânăr de 18 ani, din orașul Bolintin Vale, în timp ce încerca să recupereze bunurile sustrase în noaptea de 06/07.01.2020, bunuri ce au fost ascunse într-un tufiș de către persoanele care le-au sustras.

Bunurile sustrase, în valoare de 14.000 lei, au fost recuperate în totalitate și predate proprietarilor.

În baza probelor existente s-a stabilit că tânărul în cauză a mai comis fapte pe raza localității Bolintin Deal împreună cu alți 3 trei tineri, unul de 17 ani, din orașul Bolintin Vale, unul de 17 ani, din municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița și unul de 14 ani din orașul Bolintin Vale, județul Giurgiu.

Iată, mai jos, o serie de „bravuri” ale celor trei tineri:

În data de 11 octombrie 2019, cei 4 au pătruns în locuința unei persoane din comuna Bolintin Deal, de unde au sustras mai multe păsări, cabluri electrice, bormașini și flex-uri, cauzând un prejudiciu în valoare de 2.500 lei.

În perioada 09-17 noiembrie 2019 au pătruns în curtea locuinței unui bărbat de unde au sustras cabluri electrice și articole de uz casnic, în valoare de 4.500 lei.

În data de 16/17 noiembrie 2019 au pătruns în curtea locuinței unui alt bărbat de unde au sustras articole de uz casnic, în valoare de 1.000 lei.

În data de 23 noiembrie 2019 au pătruns în curtea locuinței unei femei de unde au sustras bunuri de uz casnic, în valoare de 2.700 lei.

Prin ordonanța din data de 07.01.2020, organele de cercetare penală din cadrul Postului de Politie Bolintin Deal au dispus reținerea pe o perioada de 24 de ore a tânărului de 18 ani, fiind încarcerat în C.R.A.P. Giurgiu.

În urma cercetărilor desfășurate și a probelor administrate tânărul a fost prezentat Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Bolintin Vale, fiind dispusă măsura arestării preventive pe o perioada de 30 zile.

De asemenea, la data de 13 ianuarie a.c., organele de cercetare au dispus reținerea celor doi tineri de 17 ani, fiind încarcerați în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Giurgiu.

La data de 14 ianuarie a.c., cei doi tineri de 17 ani, au fost prezentați  judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Bolintin-Vale, pe numele cărora au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cei doi tineri au fost introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Giurgiu.

Cercetările continuă în vederea probării întregii activități infracționale a celor patru tineri de 18, 17, respectiv 14 ani.

(Jurnal)