Anunț important pentru țară! Ce se va întâmpla cu Pilonul II de pensii!

0
706

 

Premierul Mihai Tudose a declarat, într-un interviu pentru Digi 24, că Pilonul II de pensii nu va fi desființat, însă va deveni opțional.

„Ca să vă spun în premieră, cred că soluția spre care ne ducem este să anunțăm populația, în functie de nivelul de salarizare, unde e mai bine să îsi pună banii. La pilonul I, la pilonul II… Toți la pilonul I… Nu desființeaza nimeni pilonul II, nu îl asasinează nimeni, nu îl chinuie, nu îl schingium, dar va fi opțional. Românul va avea un tablou în față. Eu cu contributia mea atât obțin pe punctul de pensie, dincolo atât obțin ca randament”, a declarat pe un ton bășcălios Mihai Tudose, la Digi24.

Declaratia a fost făcuta în contextul scandalului iscat în jurul pilonului II de pensii private. Premierul afirma săptămâna trecută că se va face o analiză pe Pilonul II de pensii. Mihai Tudose a spus că nu exista naționalizare „sub nicio formă”, asa cum se vehicula inițial. Apoi, potrivit unor surse, planurile Guvernului erau de a diminua de la 5,1% la 2,5% contribuția virată de stat la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), măsură care ar fi afectat dramatic dinamica sumelor acumulate în cele aproape 7 milioane de conturi individuale ale participantilor la acest sistem.

(Jurnal)