Premierul Mihai Tudose a afirmat miercuri, la Antena 3,  referitor la o eventuală vizită a sa  în Statele Unite ale Americii, că nu se duce în SUA pentru a face fotografii cu cineva, făcând aluzie la  Liviu Dragnea care a vizitat la începutul acestui an Statele Unite special pentru a face fotografii cu președintele nou ales, Donald Trump.

Întrebat de cei de la  Antena 3 dacă va merge în această toamnă în SUA și dacă va fi primit de vicepreședintele american Mike Pence, premierul Tudose a răspuns: „Work in progress. Nu stiu, sa vedem. (…) Nu ma duc în America să fac poze cu cineva și eu cred că si domnia sa are suficiente de făcut decât să facă poze cu românul. Sunt câteva lucruri pe agenda comună foarte importante, începând de la vize si terminând cu una dintre cele mai mari echipe de desant economic care vine în România. Peste 100 de firme, la un forum — Trade Winds—, vin în Romania. 100 de firme care nu vin să facă turism, ci vin efectiv sa investeasca, să-si găseasca un rost aici. Eu cred că e un element important al vizitei, de a pregăti acest lucru, să vedem care sunt zonele lor de interes, nu să aflam aici cam despre ce lucruri ar dori domniile lor să se intereseze și să pierdem timp”.

Potrivit șefului Executivului, venirea acestor firme americane la forumul din tara noastra este „o oportunitate mare pentru Romania”.

În privința lui Liviu Dragnea, la cum a primit  el glumițele premierului Tudose, vom constata   în continuare, deși sunt voci care susțin că  președintele PSD  și-a cam pierdut simțul umorului și că liderul Executivului și-ar putea risca postul.

(Jurnal)

 

2 COMENTARII